Do restrukturalizačního týmu Arca Investments nastupuje právní kancelář Dentons

21. 10. 2021

Mezinárodní právní kancelář Dentons nastupuje do restrukturalizačního týmu společnosti Arca Investments. V něm doplní ekonomického poradce PwC a vystřídá právní kancelář BADOKH. Ta společnost Arca Investments zastupovala až do první schůze věřitelů a povolení řešení úpadku formou reorganizace. Hlavním důvodem změny právního zastoupení je mezinárodní působnost kanceláře Dentons.

„Celý Badokh tým odvedl skvělou práci a společně s ekonomickými poradci PwC sehrál klíčovou roli při téměř rok trvající přípravě na klíčovou první schůzi věřitelů. Díky vzájemné spolupráci věřitelé podpořili záměr reorganizovat naši společnost a přípravu reorganizace svěřili do našich rukou,“ vyzdvihuje přínos právní kanceláře BADOKH zástupce společnosti Arca Investments zodpovědný za její restrukturalizaci Peter Janiga a dodává: „Stejně důležitou roli Badokh sehrál také při určení a následném potvrzení České republiky jako centra hlavních ekonomických zájmů naší společnosti.“

Právní zastoupení nově zajistí mezinárodní právní kancelář Dentons. „Vzhledem k nutnosti řešit reorganizaci naší společnosti nejen v České republice, ale i dalších zemích nyní potřebujeme podporu právní kanceláře s mezinárodní působností. Právě celosvětově největší právní kancelář Dentons díky svým zkušeným reorganizačním týmům tento mezinárodní přesah zajistí,“ vysvětluje Janiga.

Dentons působí ve více než 80 zemích světa. V oblasti insolvencí a restrukturalizací patří v České republice a středoevropském regionu k naprosté špičce.  Kancelář byla právním poradcem např. při nedávné úspěšné restrukturalizaci letecké společnosti Smartwings.  Přeshraniční tým Dentons bude pracovat pod vedením partnerů Jiřího Tomoly a Petra Zákouckého (Praha) a Patricie Gossányiové (Bratislava).