Arca Capital Slovakia získala na základě lex corona dočasnou ochranu

15. 10. 2020

PRAHA/BRATISLAVA – Společnosti Arca Capital Slovakia, a.s., byla na základě ustanovení lex corona s účinky od 16. 10. 2020 poskytnuta dočasná ochrana. Potvrzení o poskytnutí dočasné ochrany bylo zveřejněno v Obchodním věstníku dne 15. 10. 2020.

Společnost Arca Capital Slovakia, a.s., požádala o dočasnou ochranu v důsledku vyhlášení nouzového stavu a přijetí nových opatření Ústředního krizového štábu Slovenské republiky, v jejichž smyslu došlo kromě jiného k zákazu hromadných akcí, omezení činnosti restauračních zařízení, uzavření wellness zařízení, akvaparků a koupališť, omezení počtu lidí v obchodech apod. Citovaná opatření mají markantní dopad na podnikání společností patřících do skupiny Arca Capital, prioritně například na společnost provozující turisticko-relaxační komplex Gothal v Liptovské Osadě, který je z důvodu přijatých opatření s účinností od 15. 10. 2020 uzavřen. Skupina Arca Capital tak z důvodu přijatých opatření přišla o značnou část svých příjmů, což odůvodňuje podanou žádost společnosti Arca Capital Slovakia, a.s., o poskytnutí dočasné ochrany.

O dalších krocích bude skupina Arca Capital informovat.

Autor: Arca Capital, barcikova@arcacapital.com